Het spel

Zou 1 september het nieuwe 1 april zijn? Dat idee bekruipt mij een beetje bij het lezen van het bericht over coöperatie VGZ. Ziekenhuizen moeten hun offertes voor 1 september aanstaande bij VGZ binnen hebben, zo lezen we, anders lukt het niet om de contractering voor 1 oktober af te ronden en hoeven de ziekenhuizen voor 2015 niet op een contract te rekenen. “Als we de deadline van 1 oktober niet halen, zijn we genoodzaakt om aan de verzekerden te laten weten dat er geen overeenkomst is getekend met de organisatie”, schrijft het in zijn inkoopdocument.

Zou het echt? Zou VGZ het werkelijk aandurven om over de hoofden van haar verzekerden heen zo veel discussie los te maken over de contractering voor 2015? Ik geloof er niets van. Ik denk dat het gewoon onderdeel van het spel is. Als het straks 1 september is geweest en een aantal ziekenhuizen is er niet in geslaagd om op tijd met een offerte te komen, dan reken ik erop dat VGZ in een volgend nieuwsbericht te verklaren: “Natuurlijk zijn wij in het belang van onze verzekerden bereid om in uitzonderlijke gevallen…”

Maar de ziekenhuizen zijn wél wakker. En reken maar dat ze die datum van 1 september met hoofdletter in hun agenda’s hebben staan.

Delen