Hybride

Goed dat Zorgvisie nog even terugkomt op de berichtgeving van Brabants Dagblad over de ontwikkelingen binnen Ziekenhuis Bernhoven. Het feit dat de medisch specialisten hun maatschap opgeven en in loondienst treden, is maar de helft van het verhaal. Ze krijgen namelijk de ruimte om ook aandeelhouder te worden, net als alle andere medewerkers van het ziekenhuis.

Een interessant hybride model, dat zeker meer kansen biedt om bij de bestuurders en medisch specialisten de neuzen dezelfde kant op te krijgen dan het model van het medisch specialistisch bedrijf. “Bij de Unilevers van deze wereld is het gebruikelijk dat werknemers aandelen kunnen kopen”, zegt algemeen directeur Peter Bennemeer van Bernhoven. Helemaal mee eens, al blijft het bij dergelijke bedrijven natuurlijk niet beperkt tot medewerkers. U en ik kunnen die aandelen ook kopen als we dat willen. Waarom zou dat bij een ziekenhuis niet kunnen?

De achterblijver in Bernhoven  is de vakgroep radiologie, die een afzonderlijke maatschap blijft vormen. Dit zou te maken hebben met autonomie die de radiologen niet kwijt willen, zo lezen we in de berichtgeving. Koudwatervrees? Ik ben benieuwd hoe snel dat begrip ‘autonomie’ zich vertaalt in ‘outsider’. Want als je niet meedoet met de rest, word je dan nog overal bij betrokken?

Delen