Jump!

Time flies. Naar mijn idee werd onze oudste dochter vorige maand geboren, gaf ik haar twee weken geleden een fruithapje en zette zij gisteren haar eerste stapjes. In werkelijkheid ontving ze onlangs haar tweetalig vwo-diploma, vertrok ze meteen voor een vakantie naar Kroatië en bungeejumpte ze daar van een 60 meter hoge brug. Hetgeen ze ons pas liet weten toen ze weer vaste grond onder de voeten had. Per smartphone-video, uiteraard. De adrenaline spoot met terugwerkende kracht uit mijn oren toen ik het zag.

Misschien stond die sprong in de diepte wel symbool voor de grote stap die jongeren moeten nemen na het verlaten van de middelbare school. De laatste stap richting zelfstandigheid, veelal ingeluid met het maken van een studiekeuze. Ons kind stelt die keuze nog een jaar uit (reizen), maar jullie hebben hem al gemaakt. En het werd een van de (para)medische studies aan een hogeschool of universiteit.

Ik wens dat je naast je intelligentie ook vooral je hart meeneemt in je studie en toekomstige werkt

Als je deze studentenuitgave van Arts en Auto voor het eerst ontvangt, begin je net aan je studie en anders ben je al een eindje op weg of zelfs bijna klaar. Hoe dan ook; het wordt ‘iets’ in de gezondheidszorg. De mooiste sector die er is. De meest gecompliceerde waarschijnlijk ook, want werken in de gezondheidszorg is werken in een sector die voor grote problemen staat. Problemen die vragen om intelligente en creatieve oplossingen die recht doen aan de behoeften van patiënten/cliënten. Want de gezondheidszorg vraagt om zo veel meer dan alleen vakinhoudelijke kennis.

Ik wens patiënten/cliënten van de toekomst toe dat jij met dezelfde passie en bevlogenheid waarmee je nu studeert (en gekozen hebt) ooit op de werkvloer zult staan. Dat je naast je intelligentie ook vooral je hart meeneemt in je studie en toekomstige werk. Misschien voelt het nu nog als een sprong in het diepe, maar de ervaring die je daarmee opdoet, is de spanning van de sprong meer dan waard. Trust me, jump!

Delen