Ketchup

Studenten vormen mijn meest favoriete doelgroep. Misschien omdat ze de neiging hebben jong en intelligent te zijn – hetgeen een fantastische combi is, zeker in de ogen van een bijna 50-jarig fossiel als ondergetekende – maar waarschijnlijk vooral omdat studenten me herinneren aan nachtenlang beneveld kaarten aan een grote tafel in een gemeenschappelijke keuken. Aan heel veel pasta met tomatenketchup omdat de maand weer veel te lang duurde en aan Welkom, de huiskat, die van niemand in het bijzonder was en zijn naam te danken had aan het feit dat hij altijd als een deurmat achter de voordeur lag, waar iedereen over hem struikelde.

Voor je het weet, ben je een rechtgeaard zorgprofessional

Terugkijkend herinner ik me niet zo veel meer van het studeren zelf, maar ergens moet ik toch iets gedaan hebben, want voor ik het wist had ik een baan als verpleegkundige en begon ik alweer aan een nieuwe studie, waarna ik naar de journalistiek overstapte. Het lijkt allemaal nog maar zo kort geleden en toch ligt er een heel leven tussen het struikelen over Welkom en vandaag. Reden waarom we deze bijlage, die met recht het brutale zusje van Arts en Auto wordt genoemd, ontwikkeld en gemaakt hebben met (para)medisch studenten uit de VvAA doelgroepen. Want je moet een redactie, waar iedereen inmiddels de dertig is gepasseerd, niet zonder hulp uit de doelgroep een blad voor studenten laten maken.

Arts en Auto student verschijnt maximaal vier keer per jaar en wordt uiteraard aangevuld op artsenauto.nl. Het eerste nummer verscheen bij de start van het academisch jaar en nu, zo tegen de feestdagen, zijn we alweer aan het tweede nummer toe. Time flies. Dus tegen iedereen die nu studeert, zou ik willen zeggen: geniet ervan, elke dag. Voor je het weet, ben je een rechtgeaard en verantwoordelijk zorgprofessional en kom je hier op kantoor advies vragen over hypotheek, tuchtrecht of praktijkopbouw.

Delen