Kusje erop

Genieten van een welverdiende vakantie is goed voor je gezondheid, zeker als je je werk thuislaat en er dus écht even tussenuit gaat. Je hebt dan de tijd om te ontstressen en je batterij op te laden voor de werkperiode tot je volgende vakantie. Mijn advies is daarom dat de vakantie moet worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Wie bij het lezen van de vorige zin denkt: ‘Die Van Wijck is gek’ heeft volkomen gelijk. Natúúrlijk gaat de zorgverzekering niet je vakantie betalen. Maar mag ik het dan op mijn beurt gek vinden dat er zo veel mensen zijn die vinden dat alternatieve geneeswijzen in het basispakket thuishoren?

Wie bij het lezen van de vorige zin denkt: ‘Die Van Wijck is gek’ heeft volkomen gelijk

De term ‘geneeswijzen’ suggereert dat er ziekten mee te genezen zijn, maar dat moet dan toch eerst maar eens wetenschappelijk worden aangetoond. Al heeft die bewijsvoering natuurlijk tegelijkertijd ook weer niet erg veel haast. Er zit al genoeg wél in het basispakket waarvan het de vraag is of het waardevol is voor iedereen die het recht heeft ervan gebruik te maken. Het is zinvoller daarin eerst maar eens het kaf van het koren te scheiden.

Tot die tijd is het leukste advies over alternatieve geneeswijzen waarschijnlijk deze opvatting die ik op Twitter tegenkwam: ‘Van alle alternatieve geneeswijzen is “kusje erop” toch wel de meest effectieve denk ik.’ Touché.

Delen