Mariken in de tuin der lusten

Opera2Day presenteert in oktober en november Mariken in de tuin der lusten, een opera gebaseerd op het boek Mariken van Nieumeghen.

Het verhaal is 500 jaar oud, maar heeft in alle eeuwen niets aan kracht verloren. Het behoort onomstotelijk tot de canon van de Nederlandse cultuur. In deze opera volgen we de nieuwsgierige, maar ook kwetsbare Mariken op een reis door een duistere wereld. Ze komt daarbij intrigerende karakters tegen.

Naar analogie met het drieluik De tuin der lusten van Jeroen Bosch (tijdgenoot van Mariken van Nieumeghen) komt Mariken vanuit ‘De besloten hof’ nabij Nijmegen terecht in ‘De tuin der lusten’ van het Antwerpse stadsleven, waarin ze zeven jaar lang met de duivel een uitbundig leven leidt. Uiteindelijk gaat ze op zoek naar ‘Boetedoening’ en eindigt vol berouw in het Wittevrouwenklooster in Maastricht. Daar leeft ze geketend en bidt ze om verlossing. Opera2Day vertelt deze ontroerende en intense geschiedenis op een nieuwe en aangrijpende manier in samenwerking met het Nationale Toneel, Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam. Componist Calliope Tsoupaki schreef de muziek.

  • Data zaterdag 10 en donderdag 15 oktober Den Haag en zondag 1 november Amsterdam.
  • Prijs vanaf € 32,- voor eersterangskaarten inclusief inleiding, kopje koffie/thee en programmaboek.
  • Kaarten bestellen en meer informatie vvaa.nl/ledenvoordeel.

Delen