Mat

Vorige maand vroeg ik u om feedback op de mini-restyling van Arts en Auto en die hebben we gekregen. Waarvoor dank. Als het goed is, heb ik u allemaal beantwoord en als dat niet zo is, hoor ik het graag. Voor de inhoud en de vormgeving van het tijdschrift ontvingen wij vooral lof, maar van de ruwe papiersoort van de omslag bent u kennelijk geschrokken. Niet allemaal natuurlijk, maar ik ontving toch behoorlijk wat mailtjes waarin de volgende, niet mis te verstane, bewoordingen werden gebruikt: voelt raar/naar/plastic/goedkoop/kleverig/onaangenaam/enzovoort aan. Bij een van u liepen de rillingen zelfs over de rug. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Laat ik u geruststellen; ook wij waren teleurgesteld over de cover toen het gerestylede nummer op de redactie werd afgeleverd. Het papier voelde anders aan dan het papier dat we hadden besteld (dat overigens nog ruwer was, maar met meer glans en zonder plastic gevoel). Ook merkten we dat de cover snel scheurde en makkelijk beschadigd raakte. Navraag bij de drukker leerde ons dat er inderdaad iets was misgegaan met het papier. Jammer, maar die dingen gebeuren en als het goed is, heeft u nu een exemplaar in handen waar het door ons gekozen omslag omheen zit.

Punt blijft dat ‘mat’ wellicht niet zo goed valt bij onze lezers

Punt blijft dat ‘mat’ en ‘ruw’ wellicht niet zo goed vallen bij onze lezers, of tenminste, niet bij degenen die hebben gereageerd. En als dat zo is, gaan we alsnog omschakelen naar een gladdere papiersoort. Niettemin willen wij u ook even de kans geven te wennen aan de in eerste instantie gekozen variant, die u nu voor het eerst ziet en waarover ook de redactieadviesraad – die in maart bijeenkomt – zich nog moet uitspreken.

Tot zover het papier. Nu de inhoud. Die bevalt u, gezien de reacties erop, over het algemeen, zeer. Daar zijn wij als redactie blij mee, want 120.000 zorgprofessionals, verdeeld over alle leeftijden, dertien beroepsgroepen, gevarieerde inkomens en voorkeuren, een aansprekend tijdschrift voorleggen, is nogal een ‘dingetje’. Dus blijf ons vooral bellen, schrijven en mailen. Opdat wij zo veel mogelijk van uw wensen kunnen meenemen in ons werk, dat we namens VvAA voor u doen en waar wij dagelijks van genieten.

Delen