Mijn passie – beschilderde kleding

Nog één vak afronden en dan heeft Ardy Samandarpour (24) zijn bachelor farmacie op zak. De student liep een jaar studievertraging op door zijn grote passie, het beschilderen van kleding. “Ik besteed al gauw ruim dertig uur aan het bedenken en uitvoeren van een ontwerp. Dat ging weleens ten koste van een tentamen of practicum.” 

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: De Beeldredaktie/Thijs Rooimans

Het gaat hier dan ook niet om een aardige hobby alleen, Ardy verkoopt zijn werk. “Ik richt me met mijn creaties vooral op mensen uit het hogere segment van sport en entertainment. Daarop heb ik mijn marketingstrategie ingesteld.”

Geen gebakken lucht, want Ardy heeft al aardig wat afnemers in zijn doelgroep. Daaronder zijn stervoetballer Memphis Depay en zijn vriendin.

Zijn beschilderde kleding – “ik schilder graag rozen, die zijn cultuur- en tijdloos” – verkoopt Ardy via internet en social media. “Om het persoonlijk en exclusief te houden, verkoop ik niet via winkels, al hangt er wel een en ander te koop bij een artgallery in Hollywood.”

Om het persoonlijk en exclusief te houden, verkoop ik niet via winkels

Wat de student/schilder bevalt aan het werken met kleding is de mobiliteit daarvan. “Mijn ontwerpen hangen niet aan stoffige kantoorwanden maar bewegen zich onder de mensen en promoten zich daardoor vanzelf, vaak op plekken waar ‘ik’ graag gezien wil worden.”

Hoewel hij dus behoorlijk succesvol is met zijn passie, wil de aanstaande bachelor farmacie wel verder studeren. “Vooral mijn moeder dringt daarop aan”, lacht hij. “Maar ik vind het zelf ook belangrijk, een diploma biedt meer zekerheid. Ik weet alleen nog niet of ik in de farmacie verder ga. Tandheelkunde trekt me ook wel. Ik wil de waardering van mijn cliënten verdienen en die ook graag horen. Dat is iets wat je als farmaceut niet zo snel zal gebeuren.”

Delen