Mobiliseren

Mobiliseren, een gevleugelde term, voor het weer in beweging krijgen van bedlegerige of gehospitaliseerde patiënten. Fysiotherapeuten begrijpen de term. Mobiliseren. Soepelheid herkrijgen, dat wat vast zit, losmaken. Mobiliseren is bewegen, is leven, is nodig om te overleven.

Nu is het tijd dat de door ons gemobiliseerde cliënten in beweging komen. In beweging komen om de politiek, onze volksvertegenwoordiging, ervan te overtuigen dat door machtsmisbruik van de zorgverzekeraar de populatie van fysiotherapeuten lijkt te worden uitgedund.

Nu is het tijd dat de door ons gemobiliseerde cliënten in beweging komen

De meest vreemde constructies om zorg te beperken, in te kaderen, te ondermijnen, zie ik op de diverse nieuwskanalen voorbijkomen. Het gaat allang niet meer over fysiotherapeuten. Paramedici, medici, specialisten, organisaties, ziekenhuizen, worden aangepakt, onderuitgehaald. Een minister die je het idee geeft erg betrokken te zijn, soort commitment, laat dit toe en stimuleert het.

We dachten dat we alles al hadden gehad. De cliënt de straat op is onze enige redding. De cliënt weet nada. Foute of onvolledige voorlichting door de zorgverzekeraar. Waar moet ik zijn om de gesel van de zorgverzekeraar uit te leggen en te weerleggen. We staan allen klaar, en zijn bereid, ‘eenzijdig’, ons verhaal te vertellen. En nemen gaarne enkele van onze zwaar geraakte en gedupeerde cliënten mee. Nieuwsuur, Eva, Jeroen, Kassa, geef ons een podium, in naam van onze cliënt… U kunt mij bellen…

Delen