Momentum

Afgelopen vrijdag ging het nog alleen over de plotselinge sluiting van de Co-med huisartspraktijk in Anna Paulowna. En nu gaat het al over veel meer.

Dochterbedrijf Co-Mede Tele Services is failliet, de oprichters van Co-med zijn verdwenen, en oud-zorgpersoneel laat weten nog geld tegoed te hebben. De enige die er nog zit is Guy Vroemen, over wie medeoprichter Guy Schulpen eerder zei dat die erbij gehaald was omdat ze iemand nodig hadden ‘die weet hoe je slim moet ondernemen’. De vraag hoe we ‘slim ondernemen’ moeten interpreteren, leefde in relatie tot Co-med al langer.

De vraag hoe we ‘slim ondernemen’ moeten interpreteren, leefde in relatie tot Co-med al langer

NRC merkt fijntjes op dat Vroemen zijn geld heeft verdiend met een bedrijf in dubbelzijdig kleefplakband. De vraag is of Co-med als geheel nog te lijmen valt. Een naamloze woordvoerder laat weliswaar in een schriftelijke verklaring weten dat de vennootschap die de zorg levert financieel gezond is, maar dat is geen garantie dat huisartsen er willen werken. Berichtgeving over oud-personeel dat nog tonnen aan niet-ontvangen betalingen eist, is geen uitnodiging.

De berichtgeving van NRC bevat trouwens één fout: dat Nederland zou kampen met een tekort aan huisartsen. Dat is niet zo, er zijn er genoeg. Ze willen alleen geen praktijkhouder worden. Maar wie het lef heeft om juist nu een nulpraktijk te starten op een plek waar Co-med een praktijk heeft, zal door patiënten met open armen worden ontvangen. Never waste a good crisis. Dit is het moment.

Delen