Nieuw begin

Eva Koekenbier (26) uit Utrecht is net klaar met haar studie geneeskunde.Zeven jaar lang ben ik intensief bezig geweest met geneeskunde en dan ‘opeens’ is het moment daar: ik ben klaar! Ondanks dat dit logisch is, is het een gek moment waar niemand mij op had kunnen voorbereiden. Eindelijk heb ik mijn doel bereikt en ben ik een echte dokter.

Ik loop na mijn laatste beoordeling door het ok-complex en voel me blij, trots en een beetje opgelucht. Met kriebels in mijn buik zou ik het liefst even gillen van blijdschap, maar in plaats daarvan maak ik een danspasje door de gang.

Een paar seconden later volgt een hele andere gedachte: shit, mijn studententijd is voorbij. Nooit meer onbezorgd coschappen lopen, een terugkomdag skippen omdat ik zin had in een dagje Netflix of spontaan op maandag aan de borrel. Ik voel me weemoedig en herken dit gevoel van toen ik klaar was met mijn middelbare school.

Nooit meer op maandag aan de borrel

Ik weet dat de verandering groot voelt, maar eigenlijk heel natuurlijk gaat. De overgang naar het werkende leven heeft in het laatste jaar van mijn studie al voor een groot deel plaatsgevonden en ik zou liegen als ik doe alsof ik daar niet aan toe ben. Het werd tijd voor wat structuur, eigen verantwoordelijkheid en geld verdienen (oh wat heb ik daar zin in). Mijn enthousiasme keert terug en ik krijg zin in het volgende avontuur.

Binnenkort begin ik als arts-assistent bij Interne Geneeskunde in Ede met een nieuw doel, namelijk een goede, zelfstandige dokter worden. En mocht het zo zijn dat ik het student-zijn erg mis, dan organiseer ik gewoon weer een maandagmiddagborrel. 

Delen