Nieuw leiderschap

Movimento, bureau voor executive search en interimmanagement in de zorg, presenteerde gisteren zijn nieuwe podium voor leiderschap in de zorg onder de naam Pallas. Jeroen Smit, hoogleraar journalistiek en auteur van De prooi, sprak hier over de noodzaak van nieuw leiderschap in de zorg. In die zorg ziet hij hetzelfde gebeuren wat eerder in de bankwereld gebeurde: leiders die lang samen optrekken, succesvol worden en vervolgens in hun eigen waarheid gaan geloven. “Ze stoppen met luisteren”, zei hij, “en blijven hangen in de retoriek die stelt dat de strijd het beste in leiders naar boven brengt.”

Het is inderdaad tijd voor nieuw leiderschap in de zorg, betoogde Smit daarom, in lijn met de doelstellingen die Movimento met Pallas heeft. Wat nodig is, stelde hij, zijn leiders die verbinding tot stand kunnen brengen en die in staat zijn tot reflectie. “Eigenlijk moet die leider een dokter zijn”, zei hij, “want het is voor een dokter heel moeilijk om naar een niet-dokter te luisteren.”

Maar er moet ook sprake zijn van diversiteit. In Noorwegen bestaat inmiddels de afspraak dat 40 procent van de leiders vrouwelijk moet zijn. Andere landen beginnen die lijn te volgen. Verder gaat de toenemende transparantie in de samenleving gevolgen krijgen voor leiders, stelde Smit. Het feit dat transparantie hen confronteert met de gevolgen van hun handelen, zal vanzelf tot een gedragsverandering leiden.

De aanwezigen in de zaal, een kleine tweehonderd bestuurders in de zorg (al dan niet interimmers), reageerden enthousiast op zijn verhaal. Wel vond iemand het een beetje nadrukkelijk schoppen tegen de gevestigde orde. Maar dat is niet erg, zonder wat duwen en trekken zal die gevestigde orde echt geen plaatsmaken voor nieuwe leiders.

Delen