Onhandig
Lia Dekker is tevreden over haar salaris en daar heeft ze ook wel reden toe. Hoewel ze nog jong is (33), verdient ze al 3000 euro netto per maand, 60.000 bruto per jaar dus. Daar komt ieder jaar vijf procent bij, tot ze het maximum van 70.000 euro heeft bereikt. En als ze mede-eigenaar wordt van de apotheek waarin ze nu tweede apotheker is, dan kan dit nog oplopen. Of lager uitvallen natuurlijk, omdat de financiële situatie van de apotheek dan haar salaris beïnvloedt. “Ik koop waar ik zin in heb”, zegt ze in een interview met Intermediair.
Het is heel Nederlands om geheimzinnig te doen over je salaris en ik vind het dan ook leuk van deze apotheker dat ze zich hier niets van aantrekt, maar gewoon lekker tegen de stroom invaart. Haar valt niets te verwijten, en ik vind ook beslist niet dat zij te veel verdient. Maar voor de openbare farmacie komt haar verhaal op dit moment niet zo handig uit. De apothekers klagen immers steen en been over tegenvallende omzetten en dreigende faillissementen. In dit licht is het wellicht verstandig voor tweede apothekers om zich bij het aanbod van mede-eigenaarschap nog maar even heel serieus achter de oren te krabben. Dit advies kwam ik echter op farmaactueel.nl niet tegen. Wat ik er wel las, was een reactie die boekdelen spreekt: “Goed nieuws voor de ZN-klonen”. En zo is het maar net.
1 reactie
de verplichtingen in de sfeer van de loondienstcontracten tikken gewoon door en daar gaat de discussie in de hedendaagse farmacie dan ook niet over. juist die doortikkende salarisverplichtingen zetten de slinkende revenuen extra onder druk. het verhaal riekt naar een VNA constructie waarbij de inverdienende junior het grote voordeel heeft niet naar de bank te hoeven voor een lening. dat scheelt een slok op een borrel.
ies van golen
6 juli 2013 / 11:20