Oogkleppen

Wat is slimmer: je baan opzeggen omdat je de Eerste Kamer of de Provinciale Staten in wilt, of je politieke functie neerleggen omdat je baan roet in het eten gooit? Elco Brinkman doet het eerste. Hij vertrekt als voorzitter van Nictiz omdat hij is voorgedragen als fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer. Jammer dat hij uit het zorgveld verdwijnt, prima man vind ik dat.

Carlo de Bruin doet het tweede. Hij is niet langer PVV-kandidaat voor de Noord-Hollandse statenverkiezingen omdat hij mede-eigenaar is van recruteringsbureau Aqui Recruitment in Hoofddorp. Het bijzondere van dit bureau is dat het islamitische vrouwen werft voor banen in de zorg. En van Aqui mogen die vrouwen best een hoofddoekje dragen. Maar dat mag dan weer niet van Geert Wilders, dus exit De Bruin.

Triest, want wat is er mis met Islamitische vrouwen werven voor de zorg? De zorg heeft hen hard nodig. En het is die werving een slimme zet van De Bruin en zijn recruteringsbureau, zeker vergezeld van de boodschap dat ze gewoon zichzelf mogen blijven. Het is alleen minder slim om dat als PVV’er te doen. Misschien moet De Bruin eens nadenken over de switch naar een andere partij.

Maar enige hersenactiviteit van Wilders kan ook geen kwaad. De islamitische Nederlanders die in ons land wonen, gaan echt niet meer weg. En Wilders wil – hoe ironisch – meer investeren in de zorg, vooral de ouderenzorg. Met dat geld kunnen meer mensen aan het werk voor de groeiende groep senioren in ons land. Maar de mensen die zijn partijgenoot daarvoor werft, wil Wilders juist het land uit hebben Dan vind ik de opstelling van De Bruin toch constructiever.

Delen