Op zoek naar de schurk

Edith Schippers pikt het niet langer. Ze gaat samen met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) onderzoeken of het mogelijk is BIG-geregistreerden voor meer delicten een beroepsverbod op te leggen dan bijvoorbeeld alleen levens- en zedendelicten. Schippers stelt dat de mogelijkheden voor het opleggen van een beroepsverbod nu beperkt zijn en dat ze wil onderzoeken of deze beperking kan worden weggenomen.

Waarom? Als u mij het antwoord op deze vraag kunt geven, hoor ik dat graag van u. De Kamerbrief die Schippers over dit onderwerp heeft geschreven, is rechtstreeks ingegeven door de uitzending van Nieuwsuur van 4 januari over neuroloog Jansen Steur. Dat iemand als Jansen Steur nooit meer in de buurt van een patiënt mag komen, lijkt mij duidelijk. Maar als een minister op de volkswoede die over deze man is ontstaan reageert met het voorstel de middelen te verruimen om iederéén die in de zorg werkt over de kling te jaren, is er toch iets mis.

Ik heb eens de fiets van mijn klasgenoot Frank de Vrieze gestolen omdat ik verliefd was op een meisje en haar snel uit de regen naar huis wilde brengen. Ik heb mij schuldig gemaakt aan openbare dronkenschap. Ik ben zelfs eens betrokken geweest bij een kroeggevecht, waarbij nota bene proces verbaal tegen mij is opgemaakt. Ben ik daarom een slechte journalist? Nee. Als u mij een slechte journalist vindt, zult u daarvoor toch echt andere argumenten moeten aanvoeren. En als we het wenselijk vinden dat mensen die we voor de zorg keihard nodig hebben finaal kunnen worden afgeserveerd omdat ze ooit iets fout gedaan hebben dat niets met hun werk te maken heeft, leven we niet meer in een heel fijn land.

Delen