Peter en de Wolf

Het sprookje Peter en de Wolf, dat zondag 9 december in Amsterdam plaatsvindt, belooft een prachtige gebeurtenis te worden in een bijzondere entourage!

 

 

 

Het muzikale sprookje van Prokofiev is niets minder dan jeugdsentiment. Wie is er niet groot geworden met de klanken van de kleine Peter, de sluipende kat en de gevaarlijke wolf? Al meer dan driekwart eeuw staat dit sprookje voor de jeugdige luisteraar garant voor een leerzame en aangename kennismaking met de klassieke muziek. Ieder personage kent zijn eigen melodie en instrumenten.

Orgel
Naast een orkestuitvoering bestaat Peter en de Wolf ook in een uitvoering waarbij alle personages worden gespeeld op orgel. Dat vraagt om een orgel dat in staat is een grote klankrijkdom te geven om alle personages tot leven te wekken. Het orgel in De Duif in Amsterdam is zo’n instrument.

Voor deze uitvoering wordt dit orgel bespeeld door Stephan de Wijgert, een zeer talentvolle musicus met een internationale agenda. De verteller is Aldwin Kroeze, bij VvAA leden bekend van diverse lezingen en cursussen. Stephan van de Wijgert en Aldwin Kroeze hebben met het Peter en de Wolf project al meerdere malen samengewerkt en het belooft dan ook een prachtige gebeurtenis te worden in een niet minder prachtige entourage.

Datum
9 december
Ontvangst
vanaf 14.30 uur
Uitvoering
15.00 – 15.45
Prijs
€ 9,75 voor kinderen en € 13,75 voor volwassenen

Delen