Psst… Rollatortje kopen?


Het zou grappig zijn als het niet zo in en in triest was: een rollator hergebruiken is duurder dan een nieuwe rollator leveren. Dit komt doordat het in ons overgereguleerde land onmogelijk is een rollator van de ene gebruiker via de zorgverzekeraar door te schuiven naar de volgende gebruiker, zonder het ding uitvoerig te laten bekloppen en belichten, er belastbaarheidstests op uit te voeren en te controleren of alle schroefjes en moertjes nog vast zitten. Er mocht eens iets mee misgaan tenslotte…

Dat het ook simpeler kan, bewijst Marktplaats.nl, waar particulieren en handelaars honderden rollators te koop aanbieden. Zo goed als nieuw meneertje, is alleen door een heel voorzichtig oud vrouwtje gebruikt en heeft bijna altijd in de garage gestaan. Voor slechts € 22,50 loop je er zo mee weg, en dan zit er nog een mandje op ook. Of voor € 549,- natuurlijk, als je geld genoeg hebt, maar dan heb je ook wel een rollator en rolstoel ineen.

Word eens wakker Nederland. De sappelende bejaarde die moet rondkomen van niets anders dan een klein pensioentje is bijna rijp voor tentoonstelling in een museum. Nederland is een rijk land en onze senioren zijn in financieel opzicht al heel lang bezig met een enorme inhaalslag. Het wordt dus hoog tijd hen wat eigen financiële verantwoordelijkheid in zorguitgaven te geven, of anders toch minstens om hun kinderen daartoe aan te sporen. Een land dat zich druk kan maken over de vraag of de rollator (een product dat zich als my last Sony verhoudt tot my first Sony: de fiets met zijwieltjes) nog in het basispakket hoort, heeft iets uit te leggen.

Delen