PVV: marktwerking in zorg on hold

De PVV wil pas op de plaats maken met het doorvoeren van marktwerking in de zorg. De partij vindt dat de gang naar het marktwerkingsmodel rustiger moet worden aangepakt dan onder het kabinet Rutte het geval was. Dat zegt PVV-Kamerlid Fleur Agema in een interview met NU.nl. Tijdens de afgelopen kabinetsperiode steunde de PVV het zorgbeleid van de regering. 

“Teruggaan naar het vorige systeem zoals de SP wil, het budgetmodel, betekent maandenlange wachtlijsten en geen enkele prikkel om te verbeteren en te innoveren ”, aldus Agema.  “Tegelijkertijd is de vlucht naar voren van de VVD ook niet goed. Er zitten nog veel fouten in het marktwerkingsmodel. ”

Agema bestrijdt de uitlatingen van ex-PVV’er Marcial Hernandez, die had gezegd dat ze geen visie heeft op de zorg. “De reden dat ik tot nu toe geen visie heb geschreven, is dat alle visies van partijen inmiddels achterhaald zijn ”, aldus Agema. “Dat vind ik oneerlijk. Ik ga niet een verhaal over de zorg schrijven dat over een paar jaar niet meer actueel is.”

lees het hele interview op nu.nl.

 

Delen