Rare dagen

Het zijn rare dagen op de redactie en het verenigingsbureau van VvAA; de laatste loodjes voor het grote feest met leden en hun dierbaren, zaterdag 6 juni op Landgoed Mariënwaerdt, hebben best enig gewicht. Logisch, want we zijn er tot de laatste man/vrouw al zo’n beetje een jaar mee bezig. Naast het gewone werk welteverstaan en dat heeft vooral de laatste maanden geregeld geresulteerd in dubbele belasting van de teams. Maar; we hebben er vooral ook van genoten een programma samen te stellen dat Arts en Auto voor u tot leven brengt in de adembenemende ambiance van een van de mooiste heerlijkheden van dit land.

Rare dagen ook omdat het ondertussen in de wereld een absurde puinhoop is. Best vervreemdend om via Twitter boodschappen uit te zenden over ‘genieten van het goede leven’, als de tijdlijn ondertussen volloopt met berichten over aardbevingen in Nepal, bootvluchtelingen op de oceaan, oorlog in de rest van de wereld en het-roer-moet-om-initiatieven binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Het doet je beseffen dat het project waar je zelf mee bezig bent, in het grotere geheel der dingen, volstrekt onbelangrijk is. Dat is goed; het houdt de beentjes stevig op de (soms instabiele) vloer, zullen we maar zeggen. En het zorgt ervoor dat je duidelijk voor ogen hebt en houdt, hoe goed we het zelf hebben, te midden van alle brandjes en uitslaande vuren in de wereld.

In het steeds zoeken van de verbinding, ligt naar mijn overtuiging, het antwoord

Tegelijkertijd is dat laatste ook het beste argument om volop te genieten van de geboden kansen. Dat geldt voor ons bij dit project en het geldt eigenlijk voor iedereen bij alle kleine en grote positieve ontwikkelingen. Naast veel lifestyle-elementen staan deze zaterdag tijdens Arts en Auto LIVE dan ook drie inhoudelijke thema’s rotsvast centraal: verbinden, vertrouwen en samenwerken. Dat is wat wij steeds getracht hebben te doen het laatste jaar en het is een streven waarop we elkaar allemaal binnen onze eigen context scherp zouden moeten houden. Want in het steeds zoeken van de verbinding, ligt naar mijn overtuiging, het antwoord op vrijwel alle problemen. Ik hoop samen met u en de uwen te genieten dit weekend in Beesd. Mag best.

Delen