Slotervaart

Het bleef lang spannend gisteren, maar in de loop van de middag werd dan toch echt definitief duidelijk dat het Slotervaartziekenhuis naar de MC Groep gaat. In het licht van de discussie over de spreiding en concentratie van ziekenhuisfuncties is dit een logische beslissing van de tijdelijke onafhankelijke bestuurder Charlotte Insinger. Achmea had al een contract afgesloten met het ziekenhuis voor 2013 en 2014. Bij de contractonderhandelingen was gesproken over profielkeuzes. “We vonden het van belang dat de overnamekandidaat van het ziekenhuis zich in dit profiel kan vinden”, laat een woordvoerder van Achmea weten.

Bij de MC Groep van Loek Winter is dit zeker het geval. Hij had immers bij de aankondiging van de overname, enkele weken geleden, al laten weten dat na de overname de oncologische neurochirurgie en de apotheekactiviteiten naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zouden gaan. Ook wilde hij de IC-functie verder in het AvL concentreren en de samenwerking op algemeen en medisch ondersteunende functies verder uitbreiden. Achmea en de MC Groep hebben dus een gedeelde visie op dit punt.

Betekent dit dat er weer rust in de tent is en dat nu naar de toekomst kan worden gekeken? Je zou denken van wel. We weten allemaal wat cabaretier Youp van ’t Hek ooit over voetbal zei: “Van de Duitsers heb je pas gewonnen als ze met de bus de stad uit zijn.” Voor Aysel Erbudak lijkt de kans op balbezit nu echter definitief verkeken.

Delen