Stappenplan

Hoe fijn zou het zijn om in uw eigen praktijk het werk op uw eigen manier vorm te geven en zelf besluiten te nemen over de toekomst? Als u nadenkt over het opzetten of overnemen van een praktijk, komt er echter veel op u af. Als praktijkadviseur hanteer ik een stappenplan om het overzicht te behouden.

Ik licht een paar aspecten uit het stappenplan voor u uit. Een eerste en belangrijke stap is om vast te stellen wat uw wensen zijn voor de praktijk. Wat wilt u met een eigen praktijk bereiken en welke vorm past het best bij u? Bent u een teamspeler of werkt u het liefst zo zelfstandig mogelijk?

Vervolgens, wacht u op het voorbijkomen van een mooie kans of gaat u zelf op zoek? Mijn advies hierbij is om aan uw omgeving kenbaar te maken dat u zich oriënteert op een eigen praktijk.

Wat wilt u met een eigen praktijk bereiken?

Een volgende stap: schakel tijdig met iemand die u bij het proces kan ondersteunen. Enerzijds om tot een goede selectie van overnamekandidaten te komen en inzicht te krijgen in de cijfers en verplichtingen van wat wordt aangeboden. Anderzijds – ook niet geheel onbelangrijk – om de onderhandelingen te voeren en bij een deal de contracten op te stellen.

U heeft in dit traject zelf steeds een cruciale rol, namelijk het aanbod toetsen aan uw eigen wensen en randvoorwaarden. Wees daarbij niet te voorzichtig in uw besluitvorming en durf het proces te staken als het u niet bevalt en er juridisch gezien nog een weg terug is.

Het stappenplan kan u helpen om deze geweldige stap in uw carrière te zetten. Ik wens u veel succes en werkplezier met uw eigen praktijk.

Delen