Stichting Zorgvleugels

Oud-chirurg en vlieger Marck Haerkens heeft met twee vrienden de Stichting Zorgvleugels opgericht. Deze stichting faciliteert en verzorgt medisch luchttransport op buitengewone indicatie.

Tijdens de COVID-19-pandemie kan de stichting een helikopter (Bölkow Bo-105DBS, een voormalig UK traumaheli) inzetten voor transport van patiënten, medische teams en instrumentarium. Door pro-Deo-inzet van mensen en financiële bijdragen van partners (waaronder VvAA), kan Zorgvleugels deze diensten kosteloos aanbieden. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) coördineert de inzet van de transporthelikopter. 

Haerkens wil via de stichting een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg die nu zwaar onder druk staat. “Door de pandemie ligt een deel van mijn werkzaamheden stil. Ik wil iets positiefs doen. Naast het coachen van multidisciplinaire coronateams in ziekenhuizen, steek ik mijn energie in de stichting. Als er gaten vallen in de transportlogistiek, kunnen wij die opvullen.” Informatie en donaties: zorgvleugels.nl.

Delen