Symposium over data in de toekomst

Op het symposium De Dokter, Data en Digitalisatie, 13 februari in Eindhoven, belichten experts uit verschillende disciplines hun visie op ‘big data’ en hoe kunstmatige intelligentie, robotica en nieuwe technieken een rol kunnen spelen in het ziekenhuis – of netwerk – van de toekomst.

Data vastleggen en digitalisering van beeld zijn voor de dokter van groot belang om te kunnen werken. Maar wat doen we verder met die data? Hoe kunnen we leren van data vastgelegd in databases verspreid over het land. Hoe kunnen we data delen?

In 1998, maakte ik als jonge medisch specialist, deel uit van de ICT-commissie van het ziekenhuis. Het doel was uniform inbrengen en vastleggen van gegevens en dát vonden de meeste dokters niet fijn. Elke maatschap had wel een eigen systeem. En één systeem? Ondenkbaar.

Tot mijn verbazing is er twintig jaar later nog steeds geen uniform systeem voor ziekenhuizen en huisartsen. Toch wordt de behoefte om informatie snel te kunnen delen groter. Door het ontstaan van netwerkorganisaties, maar ook door de alsmaar stijgende zorgvraag bij een beperkte capaciteit en minder financiële groei. Dat vraagt een andere manier van organiseren. Een griepperiode kan nu al een chaos veroorzaken in het ziekenhuis!

Kortom, het is tijd om nu echt de stap te maken. Niet het gebouw, maar de zorg als leidend principe. De zorg in een regionaal netwerk van ziekenhuizen, universiteit(en), huisartsen en andere zorginstellingen. Om de patiënt thuis te volgen, verdient “Zorg op de juiste plek” verdere invulling krijgen.

Hoe dat het beste kan? Daarover delen experts uit verschillende invalshoeken hun visie op 13 februari 2019 in De Lichttoren het oude hoofdkantoor van Philips. Kom ook en ontdek wat ‘big data’ voor u kunnen betekenen en hoe u kunstmatige intelligentie, robotica en nieuwe technieken voor u laat werken in het ziekenhuis – of netwerk – van de toekomst.

Meer informatie en  inschrijven via mediforum.nl.

Delen