Thuisbezorging en thuisbezoek

Het is natuurlijk een leuk nieuwtje dat Etos en Thuisapotheek samen de Etos+ app in de markt zetten. Met die app kunnen klanten geneesmiddelen bestellen en ook meteen bepalen of ze die in een Etos-vestiging willen ophalen of thuisbezorgd willen krijgen. Bovendien worden ze klant bij Thuisapotheek, wat betekent dat ze ook advies krijgen over het gebruik van de geneesmiddelen. De bijsluiter via je telefoon, handig.

Wat alleen een beetje verwondert, is dat Etos en Thuisapotheek die app niet gewoon in de markt zetten. Daarover gaat het nieuwsbericht niet. Het gaat erover dat de twee bedrijven tot de zomer een pilot met de app gaan doen in zeven Etos-winkels in Haarlem en Overveen. Deze app is de 350.001ste app die voor de zorg is ontwikkeld, dus zo spannend is het nu ook weer niet. En nagenoeg alle potentiële gebruikers zullen al wel eens een boek of een paar schoenen hebben besteld bij bol.com, een bos bloemen bij fleurop.nl, of een Billy bij ikea.nl. Ook van geneesmiddelen thuis laten bezorgen is het nieuwtje al lang af. Thuisapotheek presenteerde die mogelijkheid al in 2011 via een reclamefilmpje op Ster en SBS. Appen was toen nog niet zozeer gemeengoed als nu, maar inmiddels zijn we daar toch echt wel aan gewend. Been there, done that. Maar we wachten rustig de zomer af.

Been there, done that

Interessanter nieuws uit apotheekkringen is de vaststelling dat thuisbezoek van de apotheker bij mensen die net uit het ziekenhuis zijn ontslagen bijdraagt aan correct gebruik van geneesmiddelen en ziekenhuisopnamen kan voorkomen. Dat zet tenminste zoden aan de dijk, in West-Friesland vooralsnog, waar het is onderzocht. Het zou fijn zijn als dat niet pas deze zomer op grotere schaal gaat gebeuren.

Delen