Traditie

Welkom in januari, de maand die traditiegetrouw staat voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen. ‘En nieuwe uitdagingen’, denk ik daar meestal stiekem achteraan, maar dat komt doordat ik een optimistische pessimist ben. Tenminste, dat zegt mijn echtgenoot. Gelukkig is hij in mijn ogen van het omgekeerd evenredige type, waardoor we aardig complementair zijn. Een beproefd recept voor stabiliteit op de thuisbasis. Behalve dan als het om gezamenlijke vakanties gaat. Die vormen nogal eens een ‘uitdaging’.

Kennelijk geldt dat januari bij uitstek de maand is waarin beslissingen worden genomen over de (zomer)vakantie(s) in het jaar dat voor ons ligt. Reisorganisaties weten dat en willen hun ‘producten’ dus juist in deze periode onder de aandacht brengen. Ze voorzien daarmee niet alleen in hun eigen behoeften, maar ook in die van consumenten en dus doen wij in januari traditiegetrouw altijd wat extra’s rond het thema ‘reizen’. Onze coördinator ‘lifestyle’ is er ieder jaar weer druk mee, maar ze heeft een uitgesproken neus voor wat onze heel verschillende doelgroepen aanspreekt en zo lukt het haar elke keer weer om mooie reisverhalen voor u te (laten) maken en daarnaast een gevarieerd aanbod leuke reisaanbiedingen voor u samen te stellen.

Elk jaar weer vinden we een acceptabele poldervariant voor de zomer

Niettemin blijft het bij ons thuis wel lastig. Mijn echtgenoot zou het liefst met een tent op de rug de bergen ingaan, terwijl ik een uitgesproken hekel heb aan bewegen en veel meer val op een vlak landschap met wijds uitzicht. Een uitzicht dat bij voorkeur eindigt in een zee, die ik dan vanuit een luie ligstoel bekijk, terwijl een vriendelijke ober me van alles aandraagt. Geen primitieve toestanden voor mij dus en voor geen miljoen breng ik nog ooit een nacht in een tent door. Ik ben zo blij dat dát niet meer hoeft sinds de kinderen (bijna) volwassen zijn. Tóch vinden we elk jaar weer een acceptabele poldervariant voor de zomer en wat kortere trips voor tussendoor. Ook het nummer van Arts en Auto dat nu voor u ligt, biedt ons inspiratie. Ik wens u hetzelfde toe, maar bovenal wens ik u een heel goed, gezond en ontspannen 2019.

Delen