Trots

Wat ben ik trots op onze leden, op alle zorgprofessionals in Nederland. En ook op voormalig zorgprofessionals – zoals de gepensioneerden en mensen die een andere loopbaan kozen – die zich nu zonder aarzelen weer melden om in deze moeilijke tijden de handen uit de mouwen te steken in de frontlinie van de gezondheidszorg.

Het bestaansrecht van VvAA is er te zijn voor onze leden, steeds weer te kijken wat er nodig is om onze leden te ondersteunen. De laatste jaren lag de focus op thema’s als vrije artsenkeuze en het verminderen van regel- en registratiedruk onder de noemer Ziel in de Zorg, (Ont)Regel de Zorg en recenter Zin in Zorg

Het is schrijnend dat er een grote crisis als de COVID-19-pandemie voor nodig is om alle betrokken partijen in te laten zien dat wat zij zo belangrijk vonden, nu helemaal niet meer belangrijk is. Het gaat niet om regels en registratie; zorgprofessionals willen er kunnen zijn voor hun patiënten. Zij doen dit nu zonder voorbehoud voor de volle 100 procent. De saamhorigheid in de zorg die we nu zien, is geweldig en dat moeten we zo houden. De patiënt komt op de eerste plaats en regels en registratie zouden daar een afgeleide van moeten zijn. 

Het gaat niet om regels en registratie; zorgprofessionals willen er kunnen zijn voor hun patiënten

Veel zorgprofessionals hebben het nu zwaar. VvAA kijkt naar wat de leden op dit moment nodig hebben en dat gaat meer om individuele ondersteuning in deze belastende tijden, bijvoorbeeld bij vragen rondom praktijkvoering en aansprakelijkheid. Op vvaa.nl leest u hoe we u kunnen helpen. 

We begrijpen dat zorgprofessionals nog een lange periode onder druk zullen staan. Want als de pandemie onder controle is, zal de focus verschuiven naar de niet-COVID-19 patiënten, die dan alle aandacht verdienen. Ook dan zal VvAA er alles aan doen om haar leden bij te staan.

Delen