Zo werkt de zorg

Op een zonovergoten zaterdag in mei mocht ik de VvAA Rally openen en de prijsuitreiking verzorgen. Voor de deelnemers is het elk jaar weer een feest om aan deze bijzondere tocht mee te doen. Traditiegetrouw investeert VvAA in de rally om de leden een feestelijke dag te bezorgen.

Behalve met allerlei leuke ledenactiviteiten, houdt VvAA zich ook met serieuzere zaken bezig en wordt er vrijwel iedere dag gediscussieerd over de zorgsector, waarin de ruim 120.000 VvAA-leden dag in dag uit werkzaam zijn. Vanwege de toenemende bureaucratie in de zorg, maakt VvAA zich sinds vorig jaar sterk voor het verminderen van regels. We zijn blij dat het kabinet ons project (Ont)Regel de Zorg heeft omarmd en verder wil brengen. Het is mooi om te zien dat de schrapsessies al concrete verbeteringen hebben opgeleverd.

VvAA vindt het belangrijk dat alle zorgverleners van Nederland toegang hebben

Om structureel iets te veranderen aan de regeldruk, is een goed inzicht in het functioneren van de zorg en de achtergronden van regelgeving van wezenlijk belang. Daarom investeert VvAA sinds een aantal jaren in een betere basis voor kennis over de zorg, en is samen met een aantal partijen, waaronder De Argumentenfabriek en de Erasmus Universiteit, het platform Zó werkt de zorg gestart. Voor zorgverleners belangrijk, zij moeten immers begrijpen hoe het systeem waarin zij werken in elkaar zit, maar net zo belangrijk voor journalisten, beleidsmedewerkers, ambtenaren en natuurlijk onze volksvertegenwoordigers.

Daarom willen wij u nogmaals attent maken op een nieuwe uitgave van Zó werkt de zorg in Nederland en de bijbehorende app. VvAA vindt het belangrijk dat alle zorgverleners van Nederland toegang hebben tot deze app. Bepaalde onderdelen van de app zijn echter alleen beschikbaar tegen betaling. Als lid van VvAA heeft u gratis toegang tot deze zogenaamde ‘specials’. Ik ben erg benieuwd wat u ervan vindt.
zowerktdezorg.nl

 

Delen