Uitgesteld afscheid

Dat dit tijdschrift door meer mensen dan alleen VvAA-leden gelezen wordt, was mij allang bekend. Als kind had ik het al doorgebladerd in de wachtkamer van onze tandarts. Ik vermoed dat veel patiëntendat deden. De een met meer aandacht dan de ander, want in die tijd moest je nog van auto’s houden om de inhoud te waarderen. Veel later stuitte ik op een politieagent, die mij ernstig toesprak over de snelheid waarmee ik over een sluiproute reed. We raakten aan de praat over onze banen en toen hij hoorde dat ik bij Arts en Auto werkte, riep hij enthousiast dat hij dat tijdschrift altijd las. In tegenstelling tot zijn vrouw, de fysiotherapeut in het huishouden.

Van oudsher is er één rubriek die iedereen (zorgprofessional of niet) lijkt te kennen; de advertentierubriek Ledemaatjes. Het tijdschrift vindt kennelijk een weg door de sociale netwerken van onze leden. Zo kwam het dat onlangs twee niet-leden ons het verzoek deden om bij uitzondering te mogen adverteren in de rubriek. Men was namelijk op zoek naar twee jonge huisartsen die de man van het echtpaar in augustus op straat hadden gereanimeerd. Door dit optreden leidde de hartstilstand niet tot een voortijdig afscheid en bleef die zonder restverschijnselen. Iets waarvoor het echtpaar de doortastende dames dankbaarheid wilde betuigen, maar in de paniek van het moment had de echtgenote hun namen niet gevraagd. En de helden leken van de aardbodem verdwenen, want navraag bij alle mogelijke diensten in de regio leverde niets op.

Onder de kop ‘Wie kent deze helden?’ werd een oproep geplaatst

En dus werd onder de kop ‘Wie kent deze helden?’ een oproep geplaatst. Mocht u die gezien hebben, dan vindt u het vast leuk te weten dat de twee huisartsen zich kort na het verschijnen van het septembernummer meldden en dat inmiddels een betekenisvolle ontmoeting met het echtpaar heeft plaatsgevonden. Een anekdote die ik u niet wilde onthouden in dit redactioneel bij het bijzondere nummer dat het thema ‘Afscheid’ in zich herbergt. In de verwachting dat dit nummer – of u nu wel of niet van auto’s houdt – betekenis kan hebben voor allen die het onder ogen krijgen.

  

     

Delen