Vakantiezorg

Vakantieondernemer Henk van Koeveringe van Roompot Vakanties wil investeren in een nieuwbouwziekenhuis van ADRZ op de grens van Vlissingen en Middelburg. En daarbij lijkt hij nog een beetje te moeten wennen aan zijn eigen zorgzakelijkheid. Hij zegt aan de ene kant niet te willen bepalen welke functies er in het nieuwe ziekenhuis moeten komen. “Dat moet het ADRZ doen”, stelt hij. Maar aan de andere kant geeft ook toe uit te willen gaan van de zorgbehoeften van de gasten van zijn Zeeuwse vakantieparken.

Dat klinkt nog een beetje weifelachtig, alsof Van Koeveringe voor het eerst in zijn leven voorzichtig een teen in het zorgbad steekt en nog moet voelen hoe warm of koud het water zal zijn. Op zich is daar niets mis mee, alle begin is moeilijk, maar het schetst wel welk probleem kan ontstaan als private investeerders zich op de zorg gaan richten. Het zal vaker voorkomen dat zij aanvankelijk nog slechts op hoofdlijnen weten wat zij willen, maar na verloop van de tijd een sterkere eigen visie ontwikkelen, op basis van wat ze te horen krijgen van de klanten die het hen mogelijk moeten maken de investering terug te verdienen. Dan is de vraag in hoeverre die visie blijft overeenstemmen met wat de zorgprofessionals en hun zorgbestuurders willen.

Afgezien daarvan biedt de investering van Van Koeveringe in ADRZ juist ook interessante perspectieven. Als vakantieondernemer zal hij er sterk op gericht zijn het de klant naar de zin te maken. Als hij erin slaagt dit door te vertalen naar de manier waarop het ziekenhuis met zijn klanten omgaat, kan dit voor het ziekenhuis de basis vormen voor een interessant nieuw klantvriendelijkheidconcept.

Delen