Van alles ernaast

“Als ik een aios vraag iets voor te bereiden in het weekend, dan is dat vaak lastig. Want: sport, familie, een feestje. Het zijn multitaskers. Werk en opleiding zijn niet meer het allerbelangrijkste in het leven.
Ze doen er van alles naast.” Dat zei internist en opleider Watske Smit onlangs in Arts en Auto over Generatie Y. Over jullie dus.

Wie dit nummer leest, kan niet anders dan haar gelijk geven. Over van alles ernaast doen gesproken! Farmaciestudent Ardy Samandarpour beschildert kleding  – onder anderen topvoetballer Memphis Depay kocht een van zijn ontwerpen. Zijn passie leverde Ardy wel een jaar studievertraging op. Aanstaand dierenarts Dimitry Verduyn besteedt zo’n tien uur per week aan zijn bio-boerderij ‘Vlees in de kuip’  en er zijn dokters in spe die naast hun opleiding complete boeken schrijven.

Word jij de eerste Nederlandse zorgprof die halfnaakt op Instagram poseert?

Maar is het kwalijk dat de focus niet alleen op de studie ligt? Ik denk van niet. Volgens mij functioneer je alleen maar beter als je lekker in je vel zit. Tijd besteden aan iets waar je heel blij van wordt, lijkt mij dus een goede zaak. Arts in opleiding én schrijfster Anna Verhulst stelt dat je er zelfs een betere dokter van wordt als je naast het vak andere dingen blijft doen.

Dus heb jij geen vrijetijdsbesteding waar je helemaal in op kunt gaan? Ga op zoek! Misschien doe je in dit blad wel inspiratie op en maak je binnenkort met je jaargenoten een naaktkalender of word je de eerste Nederlandse zorgprof die halfnaakt op Instagram poseert.

Delen