Vorst

Bent u er ook zo aan toe? Aan een beetje zon, frisse lucht en wat meer groen? Aan wachtkamers die wat minder gevuld zijn met patiënten die zich van het ene naar het andere hardnekkige virus slepen omdat ieders weerstand heeft geleden onder de extreem lange winterperiode? Tegen de tijd dat u dit leest, is het vast uitgebreid lente. Vorst uit de grond, meeste virussen uit de lucht en dus tijd voor wat zonnige artikelen over het buitenleven. Al doet Arts en Auto natuurlijk niet alleen aan luchtige artikelen.

Onlangs ontving ik een brief van een oudere lezer, al meer dan veertig jaar lid van VvAA, die vond dat het tijdschrift te modern geworden was. Te weinig sober, te weinig passend bij de zakelijkheid die VvAA, volgens dit lid, zou moeten uitstralen. Ik neem zo’n brief (gelukkig de enige tot nu toe) uiteraard serieus en vraag me dan met de redactie af of deze meneer een punt heeft en zo ja, wat we daaraan kunnen doen. Best ingewikkeld om iedereen tevreden te houden binnen een doelgroep die zo divers is qua achtergrond, sekse en leeftijd. Dus hebben we twee jaar geleden gekozen voor gestructureerde variatie: rubrieken en artikelen over zakelijke, aan het werk gerelateerde onderwerpen, over onderwerpen die de werkgerelateerde beleving raken, praktische onderwerpen, VvAA onderwerpen én lifestyle.

Het is best ingewikkeld om iedereen tevreden te houden

Zo ook in het nummer dat voor u ligt. Want naast de moestuin en het eigen zwembad, de zakelijke (VvAA gerelateerde) rubrieken en de interviews, komt u ook een verhaal tegen over lean in de zorg en het tweede deel van onze serie over klokkenluiden. Met beide artikelen kunt u wellicht uw voordeel doen, aangezien de inhoud ervan voor velen van u herkenbaar zal zijn. Uit het ene doet u misschien inspiratie op over het indelen van processen in uw werk, uit het andere leert u wellicht hoe het beter niet kan als de samenwerking met collega’s niet naar wens verloopt. Hoe dan ook; de vorst is uit het land, een nieuwe vorst is aangetreden en wij blijven ons best doen u zo goed mogelijk te bedienen.

Delen