Vrijheid

Als het goed is, heb je jouw studie in vrijheid kunnen kiezen. Met een beetje geluk heb je een kamer gevonden of je bent lekker thuis blijven wonen, precies zoals het de bedoeling was. En hoogstwaarschijnlijk
ben je voor altijd verlost van vakken waar je niks mee had, hebt of ooit zult hebben. Je hebt gebruikgemaakt van je vrijheden.

Met je studiebeurs of -lening heb je meer vrijheid om keuzes te maken dan toen je onder de hoede van pa en/of ma leefde. Blijf je het weekend over in je studiestad? Het thuisfront kan je echt wel een weekje langer missen. Wil je er even tussenuit, bijvoorbeeld om pintjes in Leuven te testen? Het staat je vrij. Even een reisje naar een mooi wintersportgebied? Waarom niet?

Helaas, aan reizen en genieten van de leuke zaken van het leven zitten ook grenzen. Een onvoldoende heb je zo te pakken en voordat je het weet, dreigt er een negatief studieadvies of loopt je studie uit. En dat is balen. Aan het eind van de rit ga je dat in je portemonnee voelen. Langstudeerders worden bestraft met een boete, want ze moeten meer collegegeld betalen. Een bestuursfunctie, de studentenwereld induiken, de rest van de wereld ontdekken of voor mijn part jezelf leren kennen… Allemaal heel belangrijk maar kijk wel van tevoren of desnoods tussendoor wat het oplevert.

Het is de kunst om een balans te vinden tussen alle uitdagingen en
vrijheden. In deze studentenuitgave van Arts en Auto vind je informatie, tips en verhalen van studenten. Ook lees je van alles over financiën, op
kamers wonen, reizen en over hulp tijdens je studie. En kijk ook eens
op Artsenauto.nl/studeren of volg ons op twitter: @Arts_en_Auto.

De nieuwe wereld ligt voor je; doe er wat leuks mee!

Delen