Webinars resilience in de zorg

Nu de reguliere zorg weer op gang komt, staat MediRisk met vier webinars in vier weken stil bij de gevolgen van de coronacrisis op de zorg, zorgverleners en patiënten. Tijdens de webinars delen toonaangevende sprekers uit diverse ziekenhuizen hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Hoe starten we de zorg weer veilig op? Leidt uitgestelde zorg tot meer klachten en claims? Wie zorgt er voor de zorgverleners? Hoe houden we de waardevolle ervaringen, opgedaan tijdens de crisis, vast?

Met een ongeëvenaarde inzet heeft de zorg de Covid-19 pandemie onder controle gekregen. Zonder adempauze is de blik inmiddels alweer gericht op de volgende uitdaging: het hervatten van de gewone zorg. Een goed moment om stil te staan bij de geleerde lessen uit de coronacrisis en de gevolgen ervan voor de zorg, zorgverleners en patiënt.

Aanmelden voor één of meer webinars kan via deze link of via de MediRisk website. Daar vindt u ook alle informatie over deze webinar reeks. Deelname is gratis.

Webinar IResilience in de praktijk
Datum Donderdag 18 juni 2020 Tijd: 16:00 – 17.00 uur
Sprekers Ralph So, intensivist en Pieter van Driel, spoedeisendehulparts

In dit webinar delen Ralph So, intensivist van het Albert Schweitzer in Dordrecht en Pieter van Driel, spoedeisendehulparts in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg hun ervaringen over de afgelopen periode. Wat voor aanpassingen hebben zij waargenomen? Wat waren waardevolle momenten? En welke elementen kunnen we behouden bij het opstarten van de reguliere zorg?

Webinar IICOVID-19 en de impact op patiënten
Datum Dinsdag 23 juni 2020 Tijd: 16:00 – 17.00 uur
Sprekers Suzanne Kruizinga, bestuurder Wilhelmina Ziekenhuis Assen, tweede spreker volgt.

In dit webinar deelt bestuurder Suzanne Kruizinga van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen haar ervaringen van de afgelopen maanden. In het Wilhelmina ziekenhuis zijn in de beginfase van de crisis patiënten uit Brabant overgenomen. In die periode werd 70% van de reguliere zorg uitgesteld.

Webinar IIILeren van COVID-19 en de impact op de zorgverlener
Datum Dinsdag 30 juni 2020 Tijd: 16:00 – 17.00 uur
Sprekers Kris Vanhaecht, hoofddocent KU Leuven, tweede spreker volgt.

In dit webinar deelt Kris Vanhaecht, onderzoeker aan de KU Leuven en betrokken bij het landelijk leernetwerk peer support, zijn data over de effecten van de coronacrisis op zorgverleners. Zijn zorgverleners na een periode – waar alle zeilen bijgezet moesten worden – nog voldoende weerbaar om ook de reguliere zorg weer op te starten? Wat hebben zorgverleners meegemaakt en wat doet het met ze?

Webinar IVHoe monitor je de impact van COVID-19?
Datum Donderdag 9 juli 2020 Tijd: 16:00 – 17.00 uur
Sprekers Peter van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur Albert Schweitzer ziekenhuizen en Theunis Schaafstra, manager medisch risicomanagement MediRisk

In dit webinar deelt Peter van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis ervaring met het realtime ‘Covid-Dashboard’ dat kort na de corona-uitbraak werd opgestart voor het corona-commandoteam. Het dashboard geeft onder andere informatie over de beddencapaciteit, het aantal geteste en besmette patiënten en de voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen. Theunis Schaafstra van MediRisk geeft een inkijkje in de MediRisk Corona Impact Monitor en staat stil bij de mogelijke gevolgen voor de medische aansprakelijkheid.

Voor meer informatie over de MediRisk Webinars kunt u terecht bij Patricia Wimmer, Adviseur medisch risicomanagement, 030 202 72 87 – 06 205 72 364

Delen