Werkplezier

De verkiezingen liggen alweer enkele weken achter ons. Bent u ook zo benieuwd welke items uit de partijprogramma’s opgenomen zullen worden binnen het zorgstelsel? Tijdens de verkiezingsdebatten was iedereen het erover eens dat – mede gezien de coronapandemie en de gevolgen hiervan – de gekozen weg er een moest zijn van structurele verandering in de zorg. Maar waar staan we nu? 

In februari publiceerden drie zorgverzekeraars een gemeenschappelijke politieke oproep met als titel: Samenwerken aan een gezond Nederland, met goede zorg voor iedereen. De vragen vanuit deze beweging richting politiek gaan onder meer over preventie en betere regionale samenwerking. Op de laatste pagina van dit document staat ‘Doet U mee?’ Natuurlijk, dacht ik. Wij doen mee. Want zorgverleners willen niets liever dan verbeteringen binnen de zorg. Maar maakt dit alles onze zorg(en) ook lichter? Hoe staat het met de zorg voor de zorgverlener?

‘Hoe staat het met de zorg voor de zorgverlener?’

Jaren wordt er al gepraat over de druk die wij als zorgverleners ervaren. VvAA zet deze zorgen om in thema’s om aandacht te vragen hiervoor en samen met u tot oplossingen te komen. Denk aan Ontregel de Zorg en nu Zin in Zorg. 

Als u de website bezoekt van Zin in Zorg, springt de volgende zin in het oog: ‘Hee jij daar… jonge arts. Ga jij ook voor meer werkplezier?’ Dat is de sleutel. Meer werkplezier, met aandacht voor de mens achter de zorgverlener. Want het geheim van topteams is werkplezier. Als wij in staat zijn de balans tussen ‘meedoen en werk-

plezier’ te vinden en vast te houden, is er veel mogelijk de komende jaren. Hopelijk zorgen de toekomstige veranderingen binnen de zorg dus voor meer werkplezier. Want zorgverleners die mentaal fitter in hun job staan, hebben ook voldoende energie om hun schouders te zetten onder het broodnodige veranderen van de gezondheidszorg.

Delen