Doctorpreneur Award voor Joris Arts

Dinsdag 26 januari is in Amsterdam voor de eerste keer de ‘Doctorpreneur Award’ uitgereikt. De winnaar isJoris Arts, ziekenhuisapotheker in het Antonius Ziekenhuis Sneek en Emmeloord en bestuurder bij de Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn. Hij wordt gezien als de zorgprofessional die zich het afgelopen jaar het meest heeft bewezen op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijzondere bijeenkomst die in het teken stond van goed opdrachtgeverschap in de zorg, georganiseerd door Mobile Doctors van VvAA, Rockstart, VitaValley en ZorgInnovatie.nl.

Wat is een Doctorpreneur?
De Doctorpreneur award is bedacht door Mobile Doctors, een initiatief van VvAA. Richard Faas, verantwoordelijk bij VvAA voor Mobile Doctors licht toe: “een Doctorpreneur is een mix tussen een zorgprofessional en een entrepreneur. Door die mix én een passie om de zorg te verbeteren tilt hij of zij de gezondheidszorg naar een hoger niveau. Het is een professional die naast zijn drukke baan tijd vrij maakt om te ondernemen en start-ups te begeleiden bij hun intrede in de gezondheidszorg.”

Genomineerden
Mobile Doctors selecteerde op basis van de vele vernieuwende initiatieven die zij dagelijks voorbij ziet komen vijf zorgprofessionals: Joris Arts (ziekenhuisapotheker en bestuurder), Maarten Prins (bewegingswetenschapper en director Jointflow), Marlies Schijven (chirurg en professor), Erich Taubert (uroloog en CMO synappz) en Marald Wikkeling (vaatchirurg).

Lees verder op de website van Mobile Doctors.

Delen