Alweer vakantie

 

Hadiel Aldarij (20) uit Amsterdam is derdejaars tandheelkunde.

 

 

“Ga je alwéér op vakantie?”, hoor ik vaak sinds ik studeer en op mezelf woon. Trots vertel ik dan over mijn aankomende reisplannen. Weekendjes weg naar Hongarije, Italië of zelfs het Atlasgebergte in Marokko om de lange winters door te komen of weken rondreizen door Zuidoost-Azië, Mexico of Amerika om de zomers te vieren. Aankomende zomer wil ik door Zuid-Amerika reizen. Maar eerst maak ik nog een roadtrip door Zuid-Spanje, om mijn Spaans alvast wat op te krikken.

“Waar betaal je dat dan van?”, is vaak de volgende vraag. Ik geef zo’n acht uur per week scheikundeles aan middelbare scholieren en dat betaalt goed. Maar reizen hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je het niet erg vindt om één ster minder voor de naam van je hotel te hebben en graag bij de ‘locals’ aanschuift voor een avondmaal, kan het zelfs erg goedkoop zijn.

Je ontwikkelt je sociale skills en leert uitje comfortzone stappen

Wat je ervoor terugkrijgt, is het geld hoe dan ook meer dan waard. Reizen verrijkt je. Je ontwikkelt je sociale skills, leert uit je comfortzone te stappen en ontdekt de wereld terwijl je jezelf aan het ontdekken bent. Reizen is een kans om even vrij te zijn van alle verantwoordelijkheden die je in het dagelijkse leven hebt. Als ik hard kan werken om mijn studie te betalen, kan ik ook nog iets harder werken voor mijn volgende reis. Als ik dan met mijn vriend aan het genieten ben van alle voorpret, ben ik gelukkig. En als ik met mijn voeten in het witte zand sta te genieten van de blauwe zee, weet ik dat het alle moeite waard was.

Dus boek dat ticket. Pak je rugzak. Ga lekker reizen. Voor je het weet, is je studententijd voorbij.

Delen