Artificial Intelligence in de zorg

Zorgprofessionals leggen de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen en implementeren van artificial intelligence (AI) in de gezondheidszorg vooral bij de zorginstellingen, blijkt uit onderzoek van MedicX.AI in samenwerking met het UMCG en Universiteit Twente.

Tegelijkertijd geeft de helft van de respondenten aan dat hun organisatie geen duidelijke visie heeft op AI. Andere uitkomst is dat gebrek aan expertise, IT-infrastructuur en datatoegankelijkheid als grootste barrières worden gezien om kunstmatige intelligentie in de zorg te implementeren. MedicX.AI wil de gezondheidszorg verbeteren door het bevorderen van de implementatie van kunstmatige intelligentie in de zorg. U vindt het rapport op: medicx.ai.

Één Reactie Reageer zelf

 1. Notenbomer
  Geplaatst op 17 mei 2019 om 09:40 | Permalink

  Er staat geen rapport op medicx.ai.
  Daarnaast: in de papieren versie van arts en auto wordt verwezen naar medicx.ai/ods, wat niet te vinden is.
  Onderaan de site van medicx staat dat ze ervaren sprekers zijn. Ik vraag me af: wat is medicx echt. Ik was verheugd dat er een partij was die ondersteuning ging geven aan de medische sector op AI gebied (volgens tekst), maar uit de webpage blijkt dat het m.n. promotie (marketing) is. Er is ook maar 1 persoon uit de AI betrokken.
  Jammer. Ik hoop dat er wel partijen zijn die inhoudelijk aan de slag zijn met AI en predictie in het medisch veld. Een artikel daarover zou interessant zijun.