Ontbijt in de winkel

In het hart van Middelburg vonden Henry Wessels (48, physician assistant ouderengeneeskunde) en Kees Frijters (53, voormalig manager in de zorg) het perfecte pand om hun droom – luxe gastenkamers en een studio plus interieurwinkel – te realiseren.

Tekst: Monique Bowman

 

klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Eigenlijk wilden we een B&B in Normandië beginnen, maar de consequentie van die stap zou zijn dat we allebeí onze baan moesten opzeggen. Uiteindelijk viel onze keuze op Zeeland, en dan Middelburg, want we zijn nu eenmaal meer stads- dan plattelandsmensen. In het oude centrum hebben we drie jaar geleden een rijksmonument gekocht waarin we een luxe B&B en interieurwinkel zijn gestart. Kees houdt zich hier fulltime mee bezig, ik spring bij als ik vrij ben. De kamers zijn ingericht zoals we dat zelf tijdens een vakantie ook wensen. Je moet op bed liggen, om je heen kijken en dan denken: wat is dít een prettige kamer, hier heb ik alles wat ik nodig heb. Naast een Nespressomachine, dvd-speler en koelkastje met gratis drankjes treffen onze gasten ook airco, want in Zeeland schijnt de zon nu eenmaal vaak.
Het ontbijt serveren we bij mooi weer in de binnentuin, en anders in de winkel, want die is alleen ’s middags open. Kees dekt de tafel met wit linnen, stoffen servetten, kiest steeds weer een ander servies én maakt elke dag iets speciaals, zoals een smoothie of warme toast met brie. We merken dat gasten dat erg waarderen.”

frijtersenwessels.nl

Delen