Puur Italiaans met bedstee

Vier jaar geleden begon Mathilde Levinga (48, paraveterinair dierenartsassistente/studerend voor orthomoleculair voedingstherapeut) samen met haar man Jos Lüers (46, apotheker) in het voorhuis van hun woonboerderij in het Groningse Onnen een B&B.

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Een bed and breakfast in Italië is altijd mijn droom geweest, maar dat is er nooit van gekomen. Tijdens een vakantie kwam het weer eens ter sprake en toen zei ik: waarom beginnen we niet aan huis een bed and breakfast? Onze boerderij was immers groot genoeg en het voorhuis met eigen ingang zou zich er prima voor lenen. Vier jaar geleden zijn we gestart. Onze gasten danken we vooral aan mond-tot-mondreclame; tot en met april zijn we al heel wat weekenden bezet. Maar het blijft ‘voor de leuk’. We stoppen er veel liefde in en ontvangen er ook veel voor terug; we hebben leuke ontmoetingen met gelijkgestemde zielen met oog voor de natuur.

Onze gasten krijgen ’s morgens een ontbijt met door Jos gebakken brood, en ’s avonds serveer ik ze, als ze dat willen, een maaltijd. Alles uit eigen tuin en biologisch, meestal vegetarisch en Italiaans. Als gezin merken we weinig van de gasten, de meesten trekken er overdag op uit. Het leuke is dat we geregeld geboortekaartjes ontvangen van stellen die hier zijn geweest. Kennelijk worden er in de bedstee in ons voor-huis heel wat baby’s verwekt!”

de-bonte-kamer.nl

Delen