Naar Engels voorbeeld

Rinette de Jong (51, business partner bij Cretio) en Alexander Sluijmer (55, gynaecoloog) deden in hun favoriete vakantieland Engeland veel inspiratie op voor hun B&B in het Drentse Peest.

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Dat Engelse concept van logeren bij iemand thuis sprak ons altijd erg aan. Vorig jaar deed zich een combinatie van factoren voor waardoor we de wens om zelf een bed and breakfast te beginnen, konden verwezenlijken. We hebben de bovenverdieping van onze Saksische boerderij verbouwd en daar twee kamers gerealiseerd.

Naar Engels voorbeeld zorg ik altijd voor zelfgebakken koekjes of cake bij aankomst en voor bloemen op de kamer. En voor een goed, stevig ontbijt, desgewenst met havermout en worstjes. Het ontbijt serveer ik bij mooi weer in de tuin en anders in onze eigen eetkamer. Voor dat laatste hebben we bewust gekozen, want een kijkje in iemands privéruimte vinden we zelf ook altijd zo leuk als we in een Engelse B&B verblijven. Hoewel Alexander een drukke praktijk heeft, helpt hij als het even kan. Als ik er niet ben, zorgt hij voor het ontbijt. Ook assisteert hij altijd bij het opmaken van de bedden, want dat is in je eentje nogal een klus. En hij maakt een praatje met gasten als hij merkt dat ze dat leuk vinden. Want niet ieder-een heeft daar natuurlijk behoefte aan. Maar dat maakt het ook zo leuk; zo veel verschillende men-sen en steeds weer inschatten hoe je het iemand zo goed mogelijk naar de zin kunt maken.”

hetschepershoes.nl

Delen