In een Zwitserse glossy

Hoewel Martha Veersema-Serkei (59, voormalig docent/opleider verpleegkunde) en haar man Bas Veersema (57, gynaecoloog) pas drie jaar geleden hun eerste schreden op het B&B-pad zetten, wijdde menig tijdschrift al aandacht aan hun gastenverblijven in een voormalige school aan de Utrechtse Nieuwegracht.

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Het gebeurt regelmatig dat mensen met natte haren aan het ontbijt verschijnen. Zoiets doet ons goed, want daaruit maken we op dat men zich bij ons kennelijk erg thuis voelt. En er is niets leukers dan ’s morgens van gasten te horen dat ze zo héérlijk hebben geslapen. Toen we dit rijksmonument in 2010 kochten met het plan er een B&B te beginnen, hebben we een architect ingeschakeld voor de indeling en inrichting. Onze eigen woonruimtes bevinden zich op de begane grond en in de werfkelder, en een aparte opgang leidt naar de etages met de gastenverblijven.

Bas heeft, als zoon van een architect, de liefde voor design met de paplepel ingegoten gekregen en was dan ook de drijvende kracht achter het inrichten. Ik hou me, omdat het combineren van de B&B met mijn werk als docent moeilijk bleek, nu fulltime bezig met de dagelijkse gang van zaken. En Bas doet de pr, dat vindt hij erg leuk. Toen er een keer een Zwitsers stel langsliep dat belangstellend naar binnen keek, bood hij spontaan aan om onze B&B te laten zien. Het bleken een journalist en fotograaf te zijn van een Zwitsers blad, en zo kreeg onze bed and breakfast zelfs daar publiciteit. Het gebeurt regelmatig dat we in een tijdschrift staan. Laatst hoorde ik dat iemand ons in de Viva had gezien, daar wisten we zelf niets van.”

bbgregorius.nl

Delen