Anderen laten meegenieten

Samen met echtgenoot Bertus (71, gepensioneerd fysiotherapeut) legt Wil Aldershof (67) jaarlijks vele gasten in de watten in hun 200 jaar oude Gelderse boerderij op het landgoed Voorstonden, gelegen tussen Veluwezoom en IJsselvallei.

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“We wonen hier in een natuurgebied, en het leuke is dat we nu anderen kunnen laten meegenieten van deze mooie plek. Hoewel de bed and breakfast mijn idee was, doen we alles samen, de taken zijn mooi verdeeld. Kort na Bertus’ pensionering zijn we gestart. Sinds die tijd hebben we een grote diversiteit aan gasten voorbij zien komen. De een komt om de omgeving te ontdekken, de ander vanwege een bruiloft, weer een ander om in alle rust aan een boek te werken. Je hebt niet alleen de leukste ontmoetingen door deze hobby – want dat is het wat ons betreft –, je blijft ook je eigen woonomgeving herontdekken. Alle wandelingen en fietstochten die we aanraden, hebben we zelf ook gemaakt, en we houden bij wat er in de buurt aan leuke eethuisjes is en bijkomt. Gasten kunnen, als ze dat willen, ook zelf koken op de AGA van de B&B. We hebben een eigen moestuin, genoeg pannen en allemaal kookboeken, en de afwas na afloop doen wij.

Ik hou erg van kleur en van een mix van oud en nieuw, dus dat zie je terug in de inrichting. Inrichten vergelijk ik weleens met schilderen: je probeert steeds meer te verfijnen.”

smidse-voorstonden.nl

 

Delen