Aan de rand van de wallen

Hoewel hij aanvankelijk moest wennen aan vreemden in huis, weet Joost van Wijk (33, aios dermatologie in het AMC, rechts op de foto) nu niet beter. De afgelopen zes jaar vonden toeristen uit de hele wereld de weg naar de B&B die hij samen met partner Dennis Diem (35, modeontwerper) in hartje Amsterdam heeft.

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“We kochten dit huis in 2007 en hadden eigenlijk een etage over. Aangestoken door de enthousiaste verhalen van vrienden met gastenkamers aan huis, hebben we in 2008 besloten om een B&B te beginnen. We wonen aan de rand van de Wallen, een super locatie voor toeristen. Doordat de twee kamers op de eerste etage liggen en wij helemaal boven wonen, komen gasten niet langs onze leefruimtes. In al die jaren hebben we maar één keer meegemaakt dat we ’s nachts op onze etage gestommel hoorden. Het bleek een dronken Brit die de verkeerde afslag had genomen en in onze badkamer terecht was gekomen.

Hoewel ik ook gasten incheck en samen met Dennis de ontbijtmanden verzorg, heb ik gemerkt dat vooral de zakelijke kant van het runnen van een bed and breakfast me boeit. En omdat zakelijk denken in de zorg steeds belangrijker wordt, komen de ervaringen die ik in onze bed and breakfast opdoe, goed van pas.”

bb1680.com

Delen