Oud doktershuis bij Amsterdam

Al 16 jaar ontvangt Lia Kwint-Kruse gasten in de b&b die zij is gestart in het oude doktershuis waar haar man, die huisarts was in Amsterdam-Tuindorp Oostzaan, drie decennia lang zijn praktijk had. Het huis was oorspronkelijk een huurhuis van de gemeente Amsterdam uit de jaren twintig, dat door in totaal vier huisartsen is bewoond. Na het overlijden van haar man in 1992 kwam Lia Kwint eind jaren negentig in de gelegenheid het huis, een Rijksmonument, te kopen.

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Om aan de hoge hypotheeklasten te voldoen, kwam ik op het idee een bed and breakfast te beginnen. Met mijn man logeerde ik vaak in Engelse b&b’s, en voor mijn eigen b&b had ik een adres van een mevrouw in de Cotswolds voor ogen, die in een soortgelijk huis woonde. In die tijd was een bed and breakfast in Amsterdam nog heel bijzonder.

Ik ben begonnen met enkele annonces in Arts en Auto om uit te proberen hoe het zou gaan: “Weduwe van collega heeft gastenkamers”, iets in die trant. De redactie was echter nogal stijf in die tijd en wilde weten wat ik precies deed. Uiteindelijk werd de annonce geplaatst. Ik kreeg heel veel reacties. Medici uit het zuiden, oosten en Zeeland bleken geregeld naar Amsterdam te gaan (bijvoorbeeld om kinderen te bezoeken die in de hoofdstad studeerden, of voor theater- en concertbezoek) en wisten mij al snel te vinden.Het werd een succes en dat is het altijd gebleven. Mijn b&b heeft al in diverse kranten en bladen gestaan en is zelfs op tv geweest. Ik ontvang nu gasten uit de hele wereld, waaronder velen die altijd weer terugkomen.”
www.bbkwint.nl

Delen