Voor ‘Vrienden op de Fiets’

Na zijn pensionering in 2004 heeft Peter Dormans (73, voormalig huisarts) sinds 2007 een b&b aan huis in zijn woonplaats Spakenburg. Het plan om onder eigen dak gasten te ontvangen ontstond na zeer goede ervaringen in Engeland tijdens een coast-to-coast wandeling.

Tekst: Monique Bowman

 

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Tijdens onze wandeling destijds in Engeland logeerden we uitsluitend in bed and breakfasts. Daar werden we zo hartelijk ontvangen dat we na afloop van die reis dachten, dat kunnen wij natuurlijk ook in ons visserswoninkje in het oude hart van Spakenburg. We hebben een b&b uitsluitend voor de leden van ‘Vrienden op de Fiets’. Voorwaarde daarbij is dat men óf te voet óf per fiets arriveert. Over het algemeen zijn onze gasten dan ook sportieve mensen die slechts één nacht blijven. Veel van onze gasten fietsen de Zuiderzeeroute.

Voor het financiële gewin hoeven we het niet te doen, want de maximale onkostenvergoeding bedraagt € 19,- per persoon, inclusief ontbijt. Het heeft dus meer een sociale functie.We hebben de afgelopen jaren al zo’n kleine zeshonderd gasten gehad en nog nooit hebben we gedacht ‘was het maar alvast morgenochtend half 10, dan zijn ze weer weg’. Integendeel, we hebben vaak heel interessante en verrassende ontmoetingen.”

Voor meer info: 033-2981472 of peterdormans@icloud.com

 

 

Delen