Andere wereld in de Weerribben

Een nieuwe stek in de Kop van Overijssel luidde voor Gerrit Jan Eggink (61) een nieuw leven in. Na een werkzaam leven als traumachirurg in Maastricht startte hij in een schuur bij zijn woonboerderij in de waterrijke omgeving in Nationaal Park de Weerribben/de Wieden in 2009 een bed and breakfast. Natuurliefhebbers laat hij hier meegenieten van de stilte van het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van West-Europa.

Tekst: Monique Bowman

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Onze nieuwe stekje bleek een uitgelezen locatie om een b&b te beginnen. Inmiddels zijn we een paar jaar actief en voel ik me al een beetje een recreatieondernemer. Naast de b&b beschikken we ook over een kleine vloot van kano’s en een sloep. Ook kunnen gasten gebruikmaken van een sauna en een aan de waterkant gelegen hottub. Ik spreek nu niet meer over patiënten maar over gasten; dit is een andere wereld dan een ziekenhuis.

Het runnen van een b & b is een ervaring op zich. Je hebt een bepaalde rol die je moet invullen, het resultaat moet een tevreden gast zijn. Onze insteek is een product bieden dat we zelf ook zouden wensen: een mix van natuurbeleving, comfort en luxe. En dat werkt, gezien het gegeven dat we het gehele jaar door boekingen hebben. Of ik het exploiteren van een b & b aan een ander zou aanraden? Doen als je ervan overtuigt van bent dat je iets unieks aan de markt kunt toevoegen en je je volledig kunt inleven in de wensen van de gasten.”

www.bedandbreakfastdeweerribben.nl

Delen