Warm welkom in Friesland

Vier karakteristieke kamers waarvan drie zelfs met een eigen dubbele jacuzzi, overal verwarmde hypoallergene natuurstenen vloeren, regendouches, een ontbijtbuffet met regionale specialiteiten en zelfs een Haal & Breng-service voor wie ’s avonds in een restaurant in de directe omgeving wil dineren: het ontbreekt gasten aan niets in de gloednieuwe b&b van Harry Voesten (62, vaatchirurg) en zijn vrouw Alice Krol (53, styliste) in het Friese Ureterp.

Tekst: Monique Bowman

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Absolute stilte en rust, reeën achter het huis, hazen in de avondzon, overvliegende zwanen en wilde ganzen, de situering midden in het Friese Woudengebied met zijn kenmerkende coulissenlandschap: er waren genoeg redenen voor ons om deze oude boerderij, die destijds plaats bood aan 400 geiten, in 2007 aan te kopen.

Nadat gebleken was dat het huis hopeloos was verwaarloosd, hebben we een en ander voortvarend aangepakt met als resultaat een indrukwekkende woonomgeving die rollatorvriendelijk is inclusief een traplift. Van het begin af aan stond één ding voor ons vast: de b & b moest zo ingericht zijn dat we er zelf ook zou willen logeren, dus kamers met een eigen badkamer en toilet, minibar en zeker geen “optelrekensom” achteraf. Met de service van een hotel en de privacy van een b & b willen we onze gasten het gevoel geven dat ze als familie worden onthaald. Ook gasten met paard zijn welkom!”

www.theblackhorse.nl

 

 

Delen