Aan de rand van Capelle

Hoewel ze in de twee jaar dat ze nu een bed and breakfast in Capelle heeft al heel wat gasten heeft ontvangen, kan Marie-José Vos (56, medewerkster bij grote tandartsenpraktijk in Rotterdam) zich al hun gezichten nog steeds herinneren.

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“Twee jaar geleden, met de kinderen inmiddels uit huis, zijn we gestart met het realiseren van ons plan: een kleiner huis en een mogelijkheid om gasten te ontvangen. Na een onderhandelingsperiode was het huis een feit maar voor het klaar was voor de eerste gast waren we bijna zes maanden verder.

De eerste reservering vond ik echt heel bijzonder. En na die eerste boeking gaat het steeds maar door. Ongelooflijk. Als ik mijn gastenboek teruglees, zie ik alle gezichten weer voor me. Men heeft mooie stukjes geschreven over het gastenverblijf, het ontbijt, tripjes naar Rotterdam, de haven, Kinderdijk, de Deltawerken, de heerlijke bedden, en over lange avonden in de tuin met ondergaande zon.

Het is natuurlijk wel druk. Ik heb ook mijn werk bij een grote tandartsenpraktijk in het centrum van Rotterdam. Daar werk ik drie dagen met wisselende tijden. Soms begin ik om 7.00 uur. Van te voren heb ik wel gedacht, hoe pak ik dat aan als mijn gasten dan willen ontbijten? Soms maak ik lange dagen tot 19.00 uur, dan moet ik een oplossing bedenken als er gasten om een uur of 3 ’s middags komen. Je wordt heel creatief, het komt ook altijd goed zolang je maar goede afspraken maakt met je gasten.

Onze gasten zijn vaak mensen die voor hun werk regelmatig onderdak nodig hebben voor korte of langere tijd. Maar ik krijg ook fietsers, wandelaars en golfers, of mensen die hier in de omgeving een feestje hebben of een trouwerij.

Het is druk – het strijken, poetsen, heerlijke ontbijtjes maken, mensen verwennen – maar ik vind het heerlijk om te doen, ik doe het elke dag met veel plezier. Onze gasten zijn dan ook stuk voor stuk lovend over hun ‘huisje’ in de tuin.”

www.aubermmarie.nl

 

Delen