Oase van rust in Reggedal

Deze zomer zijn Dinant Sok (54, huisarts) en Marijke Sok-Zwetsloot (57, voormalig praktijkassistente) begonnen met een kleinschalige luxe b & b in het ‘kookhuis’ bij hun boerderij in het Twentse Reggedal (Nijverdal).

Tekst: Monique Bowman

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s

“We hebben onze bed and breakfast De Groenling gedoopt, naar de vogel die hier heel veel voorkomt. Onze b&b is geschikt voor 2 tot 3 personen en bevindt zich in het kookhuis bij onze boerderij. Onze gasten hebben de beschikking over een ruime woonkamer met keuken; ook de wc bevindt zich beneden. Op de bovenverdieping hebben gasten de beschikking over een ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Er is ruimte om nog een campingbedje bij te plaatsen. We verwennen onze gasten ’s morgens met een luxe ontbijt met zelfgebakken brood, scharreleieren van onze eigen kippen en jam van vruchten uit eigen tuin. We hebben voor onze gasten zelfs een keuken geïnstalleerd, zodat men verder desgewenst eigen maaltijden kan bereiden.

Bij het kookhuis bevindt zich een privé-terras, deels overdekt, waar men in de avondzon kan genieten van het vrije uitzicht dat we hier hebben over de weilanden. Zelf werk ik nog, maar mijn vrouw, die tot voor kort praktijkassistente was in onze huisartsenpraktijk, is gestopt met werken om deze b & b te gaan runnen. Mijn taken bestaan uit het waar nodig assisteren, bijvoorbeeld met het verzorgen van de kippen en het wieden en onderhouden van onze moestuin en fruitbomen.”

www.degroenling.com

 

Delen