Bestaansrecht

De zomer is de tijd van bestuurlijke rust en bezinning. De gespreide vakanties in Nederland zorgen ervoor dat bestuurlijke vergaderingen even niet aan de orde zijn. Beleidsmatig zijn de strategische doelen gedefinieerd en de plannen worden stap voor stap geïmplementeerd. Tijdens deze schijnbaar rustige periode vinden op de werkvloer grote veranderingen plaats en dat geldt ook voor VvAA, want VvAA is druk bezig fit te worden voor de toekomst om haar leden op een moderne en klantvriendelijke manier professioneel te kunnen blijven faciliteren.

Ook binnen de zorgsector zelf worden ingrijpende plannen ingevoerd en uitgerold. Deze exercities vergen veel inspanningen van zowel bestuurders en managers als van zorgprofessionals. Met name de samenwerking om alle strategische doelen te bewerkstelligen, zal de nodige impact hebben.

MBA is een must voor de ondernemende zorgprofessional

Ik ben van mening dat een zorginstelling het beste kan worden bestuurd door personen die begrijpen wat zorgprofessionals drijft en waarmee zij zich op de werkvloer bezighouden. Mede om die reden is een MBA-opleiding speciaal voor bestuurders in de zorg heel belangrijk. Inmiddels heeft VvAA zo’n opleidingstraject opgezet en ik mag mij gelukkig prijzen dat ik een van de deelnemers ben. Omringd door enthousiaste collegae uit allerlei disciplines zijn wij meer dan een jaar geleden begonnen aan deze achttien maanden durende opleiding, waarin wij leren van toppers uit het bedrijfsleven en ervaringsdeskundigen uit de zorgwereld.

Behalve de vele managementwetenswaardigheden, tricks en trucs en verdieping die deze opleiding ons tot nu toe al heeft geboden, hebben wij ook geleerd dat wij niet alleen maar professionele dienstverleners zijn die functioneren binnen een glazen kooi, maar dat wij onderdeel zijn van een zorgbedrijf dat geoptimaliseerd moet worden om maatschappelijk bestaansrecht te hebben.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze opleiding een must is voor collegae die een zorgbedrijf willen managen.

Delen